RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN GEZICHTSMASKERS

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN GEZICHTSMASKERS

Een gezichtsmasker is een beschermend apparaat dat u draagt met als doel te voorkomen dat u inademt in slechte lucht of dat u ziektekiemen verspreidt. Wat belangrijk is, is dat u het gezichtsmasker op de juiste manier gebruikt, zodat het zijn doel dient. Zorg ervoor dat u uw handen wast voordat u een gezichtsmasker draagt en afdoet. Let bij het dragen op het volgende:

• De gekleurde kant van het gezichtsmasker moet naar buiten wijzen met de metalen strip naar boven gericht op de brug van uw neus.

• Het masker moet goed op uw gezicht passen. U kunt dit doen door de elastieken of banden aan te passen zodat deze uw neus, mond en kin bedekken.

• Als u uw gezichtsmasker eenmaal op zijn plaats heeft, raak het dan niet aan. Veelvuldig hanteren van de hoes kan ertoe leiden dat deze met meer ziektekiemen wordt besmet.

• Wanneer u klaar bent met het dragen van het masker, doet u het op de juiste manier af en vouwt u het masker zodat het naar binnen wijst, en gooit u het op de juiste manier weg. Laat het nooit ergens liggen.

www.medisch-mondkapje.nl

medisch mondkapjes